Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

ice hotel ή ξενοδοχείο απο πάγο

ice hotel Sweden





Αν ακούγεται απίστευτο που να το δεις κι απο κοντά. Είναι το νούμερο ένα αξιοθέατο σε ένα μικρό χωριό της Σουηδίας που αριθμεί περίπου 700 μόνιμους κατοίκους.
Γύρω στις αρχές Νοεμβρίου ξεκινά κάθε χρόνο να χτίζεται το ξενοδοχείο απο πάγο. Τα εγκαίνια γίνονται την πρωτοχρονιά. Μέχρι την άνοιξη που αρχίζει να λιώνει οι επισκέπτες ξεπερνούν τους 15000 απο όλο τον κόσμο.
Το ξενοδοχείο μεταξύ άλλων έχει εκκλησία ,κλαμπ,σουίτες και απλά δωμάτια. Ολα μα όλα είναι φτιαγμένα απο πάγο και μόνο. Το μεγαλύτερο αξιοθέατο είναι τα μοιναδικά γλυπτά τα οποία κοσμούν όλους τους χώρους.Η θερμοκρασία μέσα στους χώρους του ξενοδοχείου δεν ξεπερνά τους -5 βαθμούς. Κάθε εκδρομή συνδυάζεται με διαμονή συνήθως μιας βραδιάς στο ice hotel και κανα δυο ακόμα σε ένα πολύ ζεστό κανονικό ξενοδοχείο ....για ευνόητους λόγους. Αν και δεν νομίζω να περιλαμβάνεται σε κάποιο απο τα Ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία ,σίγουρα μπορείτε να πάρετε πληροφορίες απο αυτά της Μεγάλης Βρετανίας. Μια τριήμερη εκδομή με αεροπορικά και άλλα events στοιχίζει γύρω στις 1200 λίρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: